:: hannusiltala.com ::

Etusivu
Foorumi
Henkilökuva
Kirjoituksia
Valtuustosta
Yhteystiedot
Linkit

 

Ryhmäpuheenvuoro Vanhankylänniemen käyttö- ja hoitosuunnitelmasta (13.3.2006)

Vanhankylänniemen käyttö- ja hoitosuunnitelma on hyvä, ei liian suureellinen. Se on laadittu jalat maassa ja toteutettu avarassa hengessä. Siinä toteutuvat ne keskeiset toiveet ja ajatukset, mitä Järvenpään Vasemmistoliittokin on esittänyt ja ajatellut. Alue säilyy ensisijaisesti järvenpääläisten virkistys- ja vapaaajanviettoalueena. Kaupallisuudelle ei ole annettu liikaa tilaa, vaan se palvelee sopivasti alueen normaalikäyttäjän tarpeita. Suureelliset ja epärealistiset tavoitteet golfkentästä, josta kaikenlisäksi olisi tullut vajaa, on poistettu suunnitelmista. Samoin on terveyskeskuksen muuttaminen kylpylähotelliksi poistettu suunnitelmista. Suomessa on varmasti kylpylähotellipalveluja tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Terveyskeskusta tarvitaan vielä pitkään.

Parasta on, että Vanhankylänniemen alueelle voi tulevaisuudessakin mennä vaikka ilman rahapussia ja nauttia ympäristön tarjoamista luonnon- ja kulttuurimaisemista tai vaikka potkia palloa lasten kanssa suunnitelluilla harjoituskentillä. Alueen maisemanhoitosuunnitelmat jo sellaisenaan antavat koko niemelle uutta ilmettä nykyisen hoitamattoman oloisen ryteikkömaan sijaan. Alueen rakennusten pikainen korjaus on kulttuuriteko, jota jälkipolvet vielä kiittävät. Sopivassa määrin suunniteltu täydennysrakentaminen parantaa alueen käytettävyyttä ja toimivuutta..

Kuulemismenettely on ollut laaja ja sisällökäs. Monien kantaa ottaneiden toiveet ovat toteutuneet. Omalta osaltani mieleenpainuvaa oli valtuustoryhmän puheenjohtajien neuvottelut viime vuoden huhtikuussa. Ilman soraääniä oltiin yhteisellä asialla yhteisen Vanhankylänniemen puolesta. Tässä samassa hengessä, kun muihinkin asioihin paneudutaan, niin johan saadaan ihmeitä aikaan.

Hannu Siltala kaupunginvaltuutettu Järvenpään Vasemmistoliitto ryhmän puheenjohtaja