Kiljavan kuntoutussairaalahanke hyväksyttiin Valtuustossa 10.4.2006

 

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi viimeisenä osakaskuntana Kiljavan kuntoutussairaalahankkeen. Aiemmin olivat myönteisen päätöksen tehneet jo Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit, Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan kunnat sekä HUS- kuntayhtymä. Yhtiön perustamiskokous pidetään toukokuussa.

<p>

Järvenpään Vasemmistoliiton edustajat valtuustossa olivat Kiljavan hankkeen hyväksymisen takana. Edellisellä kerralla, kun asiaa käsiteltiin valtuustossa 12.9.2005 vasemmistoryhmä, oli asian palautuksen kannalla. Vasemmistoryhmän ryhmäpuheenvuoron käytti Ilkka Järvinen. Vasemmistoryhmän mielestä asiaa ei enää parane pitkittämällä. Tilat on saatava mahdollisimman pian niille suunniteltuun käyttöön.

<p>

Äärilaidat löysivät toisensa

Päätös ei syntynyt yksimielisesti. Asian käsittelyn ja lopulta koko hankkeen hylkäämisen puolella olivat muutamat Kokoomuksen oikean laidan valtuutetut ja Kommunistien ainut edustaja. Palautus hävisi äänin 42-9 ja hylkääminen äänin 43-7.

<p>

Kiljavan kuntoutussairaalahanke on merkittävä parannu erilaisissa leikkausten jälkeisessä vaativassa kuntoutuksessa nykyisen terveyskeskuksissa ”makuuttamisen” sijaan. Mm. nuorille kuntoutettaville erikoissairaala on terveyskeskusten vanhuksia täynnä olevia pitkäaikaissairaanhoito-osastoja luonnollisempi ja kuntoutusta motivoivampi ympäristö. Kiljavan sairaalasta ei ole tarkoitus tulla pitkäaikaissairaiden loppusijoituspaikkaa. Sellaista käyttöä ei ole tilattu eikä siitä sovittu. Tehdyt arviot tulevista vuosista osoittavat melkoista ja lisääntyvää tarvetta nimenomaan kuntoutustoimintaan.

<p>

 

Hannu Siltala

kaupunginvaltuutettu

Vasemmistoliitto