JÄRVENPÄÄN ELINKEINOSTRATEGIASTA ÄÄNESTETTIIN

 

Järvenpään valtuuston kokous 20.6.2005 käsitteli elinkeinostrategiaa. Julkisten palvelujen vähentämistä koskeneesta osuudesta äänestettiin. Vasemmistoliitto, kommunistit, valtaosa vihreistä ja 2000:sta sekä merkittävä osa demareista äänesti julkisten palelujen supistamista vastaan. Äänestys hävittiin äänin 16/31 (neljä oli poissa). Kaupunginhallituksen julkisten palvelujen supistamisesityksen takana olivat mm. kokoomus, kepu ja puolet demareista.

 

Järvenpään elinkeinostrategia on johdonmukaista jatkoa kaupungin palvelustrategialle, johon on rakennettu sisään yksityisten palvelujen ajaminen entistä vahvemmin sisään kaupungin palvelutarjontaan. Äänestyksessä hävinnyt vähemmistö olisi halunnut elinkeinostrategiasta pois kohdan:

"Julkisen sektorin työllistäminen ei kuitenkaan voi suhteelliselta osuudeltaan enää kasvaa. Julkisella sektorilla työntekijämäärää pyritään järjestelmällisesti asteittain vähentämään toiminnan kehittämisellä ja palvelurakenteiden uudistamisella. Yksityisen sektorin palvelutuotanto sen sijaan tulee kasvamaan voimakkaasti" .

 

Käytännössä edellinen merkitsee sitä, että vaikka tulisi todellisia tarpeita oman palvelutuotannon lisäämiseksi, ei voitaisi palkata uutta työvoimaa kaupungin kirjoille. Samoin julkinen sektori ei voi kasvattaa osuuttaan vaikka osoittautuisi edullisemmaksi tavaksi tuottaa palveluja.

 

 

Hannu Siltala

kaupunginvaltuutettu

Järvenpää